Naslovna » Aktuelnosti » Sekretar Pokrajinskog komiteta KPK Fuđen uputio pismo zahvalnosti Nikoliću

Aktuelnosti

10.02.2021.

Sekretar Pokrajinskog komiteta KPK Fuđen uputio pismo zahvalnosti Nikoliću

 Sekretar Pokrajinskog komiteta KPK Fuđen uputio pismo zahvalnosti Nikoliću

Nj. e. g. Tomislav Nikolić

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom

Poštovani g. Nikoliću,

Dozvolite mi da izrazim zahvalnost na čestitkama koje ste mi uputili povodom mog imenovanja početkom tekuće godine.

Proteklih godina, uz snažnu podršku Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom, Pokrajina Fuđen angažovana je u širokom polju uspešnih razmena i saradnje sa Srbijom u okviru inicijative „Pojas i put“ i saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope (17+1). Godine 2018, kompanija Zijin Mining Group kupila je bakarni kompleks RTB Bor, dok su 2019. godine Netdragon (Fuđen) i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije (MPNTR) potpisali Memorandum o razumevanju o saradnji u programu pametnog obrazovanja, dok su prošle godine zvanično pokrenuli prvi zajednički projekat predviđen njime, osnivajući Centar za robotiku i veštačku inteligenciju u obrazovanju. Kada je Srbija 2019. bila pozvana na Međunarodni kineski sajam investicija i trgovine (CIFIT) kao počasni gost, Vi ste lično predvodili delegaciju koja je prisustvovala sajmu i ostvarili plodonosne rezultate. Zahvaljujući Vašoj podršci i zalaganju, u junu 2020. godine Pokrajina Fuđen i Autonomna Pokrajina Vojvodina potpisale su Sporazum o bratimljenju pokrajina putem video-linka, čime su otvorile novo poglavlje međusobne prijateljske saradnje. Sa punom verom i velikim očekivanjima od naše buduće saradnje, želeli bismo da Vam uputimo srdačnu zahvalnost zbog onoga što ste uradili na planu unapređenja prijateljstva među našim dvema pokrajinama.

Mi u Pokrajini Fuđen oduvek pridajemo veliku važnost odnosima sa Srbijom i aktivno radimo na unapređenju međusobnog razumevanja i produbljivanju saradnje u oblastima poput privrede, trgovine, turizma, kulture i obrazovanja. Spreman sam da radim sa Vama kako bismo još više unapredili naše prijateljstvo i saradnju. Danas, pod snažnim vođstvom Centralnog komiteta KPK, i sa drugom Si Đinpingom na njegovom čelu, primenjujemo u praksi vodeće principe Petog plenarnog zasedanja 19. Centralnog komiteta KPK, i na naučnoj osnovi iscrtavamo 14. Petogodišnji plan i dugoročne ciljeve do 2035. godine, kako bismo na sveobuhvatan način ispisali poglavlje Pokrajine Fuđen o putu ka izgradnji savremene socijalističke zemlje, što će obezbediti mnogo širi prostor za saradnju u budućnosti. Kao početna tačka drevnog Pomorskog puta svile, i kao centralna oblast Pomorskog puta svile 21. veka, Fuđen maksimalno koristi svoje združene snage da ubrza saradnju sa zemljama duž „Pojasa i puta“. Uveren sam da dokle god se pridržavamo principa otvorenosti, zajedničke koristi i obostrano korisne saradnje, nastavićemo da započinjemo pionirske poslove i da ubiramo bogate plodove naših razmena i saradnje.

Iskreno Vas pozivam da ponovo posetite Fuđen, u skladu sa Vašim obavezama. Vama i Vašoj porodici želim dobro zdravlje i sreću! Neka prijateljstvo između Srbije i Kine traje zauvek. Neka mir i sreća uvek prate narod Srbije.

Jin Li
Sekretar Pokrajinskog komiteta KPK
Fuđen
26. januar 2021.

 Ukidanje pečata