Насловна » Актуелности » Председник Националног савета Томислав Николић са представницима "Bank of China Serbia"

Актуелности

25.07.2017.

Председник Националног савета Томислав Николић са представницима "Bank of China Serbia"

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић састао се са представницима "Bank of China Serbia" на челу са председником банке господином Лиу Сијаофеијем.

„Отварање Кинеске банке у Србији је велики догађај за нашу земљу, присуство и пословање Кинеске банке у Србији даје значајан допринос даљем унапређењу економских односа двеју земаља. Национални савет ће настојати да повезује кинеско-српске партнере, циљ нам је да се у Србији производи роба која ће се извозити на европско тржиште и на томе ћемо инсистирати у разговору са кинеским делегацијама. Жеља ми је да се односи НР Кине и Републике Србије развијају, ми смо одувек били пријатељи“, истакао је предсeдник Националног савета господин Николић.

Председник "Bank of China Serbia" господин Лиује Сијаофеије, известио је председника Националног савета о пословању банке у протеклих шест месеци, нагласивиши да је главни циљ политике пословања Кинеске банке пружање што бољих услуга српским предузећима, успостављање контатка са кинеским компанијама које би производиле у Србији. „У константном смо контакту са кинеским произвођачима које подржавамо да дођу и инвестирају у Србију, жеља нам је да се српски грађани што више запошљавају. Кинеска банка пружа апсолутну подршку српским компанијама које желе своје пословање да прошире на територији НР Кине, кинеско тржиште је велико а српски производи по квалитету су јако добри, истакао је председник Кинеске банке у Србији.

Влада НР Кине дала је подршку Кинеској банци приликом организације економског форума који ће се одржати у октобру у Будимпешти, жеља нам је да помогнемо српским предузећима да се на најбољи начин представе и постигну адекватне резултате том приликом“, подвукао је председник "Bank of China Serbia", Лиу Сијаофеи.

Председник "Bank of China" Тиан Гуоли је из Пекинга поручио председнику Националног савега господину Николићу да поздравља оснивање Националног савета што указује на то у коликој мери Србија придаје значај сарадњи са Кином. Председник Националног савета Николић је са задовољством прокоментарисао намеру "Bank of China" да Београд постане регионални центар њене активности у југоисточној Европи. Састанку су присуствовали и потпредседник "Bank of China Serbia" Џу Лианћи као и члан УО "Bank of China Serbia" Жељко Сертић, члан Националног савета г. Иван Мркић као и в.д. директора Канцеларије Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином.

 Укидање печата