Насловна » Актуелности » Састанак председника Националног савета господинa Николића са представницима кинеског научно-истраживачког института – Централни биро за компилацију и превод НР Кине (CCTB)

Актуелности

09.11.2017.

Састанак председника Националног савета господинa Николића са представницима кинеског научно-истраживачког института – Централни биро за компилацију и превод НР Кине (CCTB)

Београд, 09. новембар 2017. године – Председник Националног савета за координацију сарадње сa Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је данас са представницима кинеског научно-истраживачког института – Централни биро за компилацију и превод НР Кине (CCTB).

Састанак председника Националног савета господина Томислава Николића са представницима кинеског научно-истраживачког института – Централни биро за компилацију и превод НР Кине (CCTB)

Фото: агенција Фонет

„Влада НР Кине велику пажњу посвећује вашем академском раду, ваша улога у кинеском друштву је немерљива, од ваших истраживања и анализа зависе одлуке кинеских званичника. Упознат сам са чињеницом да су кинески академски радови по цитираности други у свету и да је томе у великој мери допринео и рад Централног бироа за компилацију и превод НР Кине (CCTB). Драго ми је да сте изразили жељу да успоставите сарадњу и са нашим институтима и невладиним организацијама. Данас је неоспоран напредак Кине и ја желим да Србијa напредује као што Кина напредује. Србији је потребна помоћ ваше земље и ми желимо ту помоћ да искористимо“, нагласио је председник Националног савета господин Николић.

„НР Кина наставља да гради добре односе са Србијом и надамо се да ћемо продубити сарадњу двеју држава на свим нивоима. До сада су Србија и Кина заједничким напорима урадиле много на реализацији иницијативе „Појас и пут“. Ова иницијатива представља мирно средство за промоцију глобализације и прихваћена је као таква од стране међународне заједнице као један нови модел win-win сарадње за глобално управљање. CCTB улаже напоре да развије сарадњу са научно- истраживачким институцијама у Европи у оквиру пројекта „16+1 High Level Academic Platform“. Посебну пажњу посвећујемо иновацијама у области економије, циљ нам је умрежавање научо-истраживачких институција које су посвећење проучавању 16+1 и иницијативе “Појас и пут“. Имамо снажну партију која нас уједињује и верујемо да ће Кина дати глобалан допринос миру и даљем развоју свих народа“ истакли су представници кинеског научно-истраживачког института (CCTB).

 Укидање печата