Насловна » Актуелности » Обраћање бившег председника Републике Србије и председника Националног савета господина Николића приликом отварања Клиничког центра у Нишу

Актуелности

17.12.2017.

Обраћање бившег председника Републике Србије и председника Националног савета господина Николића приликом отварања Клиничког центра у Нишу

"Обраћање бившег председника Републике Србије и председника Националног савета господина Томислава Николића приликом отварања Клиничког центра у Нишу, 17. децембар 2017. године:

Данас сам испуњен поносом и срећом. Поносан сам на напредњаке који настављају да подижу Србију и да доказују да је могуће у континуитету, сваког дана, чинити дела која помажу нашој држави и народу. Срећан сам и зато што је Фондација „Драгица Николић“ помогла Клинику за кардиоваскуларну и трансплантациону хирургију овог центра са око 15.000.000 динара, опремивши једну операциону салу на кардиохирургији.

Позивам све у Србији да и сами осете срећу давања, да, у складу са својим могућностима, и сами учине нешто за оне којима је помоћ потребна. Грађани, Пчињског, Јабланичког, Топличког, Пиротског и Нишавског округа, као и грађани са Косова и Метохије, од данас су богатији за прилику да сачувају или поврате своје здравље. Мудар човек је рекао да здравље надмашује сва могућа добра, тако знатно да је здрав просјак срећнији од болесног краља. Председнику Србије и Влади желим да и даље, још много година, успешно обављају своју мисију оздрављења нације, и искорењивања и оних зала за која чак ни у овом ремек делу српског здравства нема лека. Нека је Југу Србије срећан искорак у 21. век."

 Укидање печата