Насловна » Актуелности » Председник НР Кине Си Ђинпинг упутио честитку председнику Националног савета Томиславу Николићу

Актуелности

20.12.2017.

Председник НР Кине Си Ђинпинг упутио честитку председнику Националног савета Томиславу Николићу

Београд, 20. децембар 2017. године – Председник Националног савета за координацију сарадње сa Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је данас са амбасадором НР Кине у Републици Србији господином Ли Манчангом.

Председник НР Кине Си Ђинпинг упутио честитку председнику Националног савета Томиславу Николићу

Фото: агенција Фонет

Aмбасадор НР Кине тражио је пријем да би уручио председнику Националног савета господину Николићу честитку председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга, уз личне жеље за успех и добро здравље у наредној години.

На састанку је разматрана даља привредна сарадња Србије и Кине, за коју је оцењено да је била у успону 2017. године. Амбасадор НР Кине Ли Манчанг је пренео велику заинтересованост кинеских компанија да наставе са улагањима у Србију, посебно у производне капацитете наше земље, о чему сведоче и бројне посете кинеских пословних делегација ове јесени. Детаљније је разматрано питање заинтересованости потенцијалних кинеских инвеститора за улагања у РТБ Бор и друге српске фирме, које траже партнере за даљи развој својих производних капацитета.

Током разговора констатовано је да је нужно што пре отпочети реализацију предложених планова и пројекта српско-кинеске сарадње, како би и наредна, 2018. година, била подједнако успешна и обострано корисна за обе земље.

 Укидање печата