Насловна » Актуелности » Председник Националног савета Томислав Николић састао се са амбасадором РФ Александром Чепурином

Актуелности

13.04.2018.

Председник Националног савета Томислав Николић састао се са амбасадором РФ Александром Чепурином

Неопходно је обострано залагање двеју држава ради јачања присуства руских компанија и инвеститора на српском тржишту

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином господин Томислав Николић разговарао је са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином о предстојећем састанку са потпредседником Владе Руске Федерације и копредседником српско-руског Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу, господином Дмитријем Рогозином.

Неопходно је обострано залагање двеју држава ради јачања присуства руских компанија и инвеститора на српском тржишту

Фото: Фонет

Током састанка амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин и председник Националног савета Николић размотрили су досадашњу и моделе унапређења даље економске сарадње Србије и Руске Федерације. Двојица саговорника констатовали су да је неопходно обострано залагање двеју држава ради јачања присуства руских компанија и инвеститора на српском тржишту, на основу економске оправданости. Председник Националног савета Николић истакао је да ће на састанку са потпредседником Владе Руске Федерације разговарати и о покретању конкретних пројеката из области технолошких иновација као и других области у којима је могуће унапредити привредну сарадњу наше две земље у складу са Декларацијом о стратешком партнерству.

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином господин Томислав Николић боравиће у радној посети Москви, у понедељак 16. априла 2018. године. Том приликом председник Националног савета Николић састаће се са потпредседником Владе Руске Федерације и копредседником српско-руског Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу, господином Дмитријем Рогозином.

 Укидање печата