Насловна » Актуелности » Председник Националног савета Николић разговарао је са замеником градоначелника Шангаја

Актуелности

22.05.2018.

Председник Националног савета Николић разговарао је са замеником градоначелника Шангаја

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је данас у Београду са замеником градоначелника Шангаја Пенг Ченлеиом.

Председник Националног савета Николић разговарао је са замеником градоначелника Шангаја

Канцеларија Националног савета

 

Председник Националног савета Николић истакао је да су сви путеви сарадње Србије и Кине отворени. „Пријатељство са Кином које смо учврстили пре шест година за Србију је од изузетног значаја. Наше пријатељство је историјско и биће дуговечно. Кина подржава Србију по питању Косова и Метохије, а Србија подржава Кину у вођењу политике „једне Кине“. Србија може много да понуди Кини посебно у области пољопривреде, јер производи здраву храну“, рекао је између осталог председник Националног савета Николић.

Заменик градоначелника Шангаја Пенг Ченлеи истакао је да је циљ посете кинеске делегације унапређење комуникације Шангаја и Београда, али и наша два народа. „Потенцијал за унапређење сарадње два града посебно видим у области образовања, туризма и цивилне одбране“, истакао је заменик градоначелника Шангаја.

Заменик градоначелника Шангаја упознао је председника Националног савета са стањем, успесима али и дилемама и изазовима са којима се суочава многољудни Шангај.

Двојица саговорника у веома срдачном разговору констатовали су да је сарадња између Србије и Кине проширена на практично све области живота и да је то најбољи залог заједничке будућности, која је превасходно заснована на блискости или истоветности политичких ставова о свим важним светским питањима и међусобној постојаној подршци на међународној сцени.

 Укидање печата