Насловна » Актуелности » Председник Националног савета Николић разговарао са потпредседником Кинеске банке

Актуелности

31.05.2019.

Председник Националног савета Николић разговарао са потпредседником Кинеске банке

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је данас у Београду са потпредседником Кинеске банке господином Лин Јингженом.

 Председник Националног савета Николић разговарао са потпредседником Кинеске банке

Фотографија: Национални савет

„Србија и Кина развиле су изванредне пријатељске односе и успоставиле су узајамно поверење. Победом председника Си Ђинпинга наши билатерални односи крећу узлазном путањом и добијају назив „челично пријатељство“, које све више јача директним кинеским инвестицијама. Кинески народ је пријатељски народ Србији, и ми у Србији кроз сарадњу са вашом земљом видимо могућности и за сопствни просперитет. Улога Кинеске банке у приватизацији РТБ Бора била је од непроцењивог значаја. Желим вам да Кинеска банка у Србији прошири своју пословну политику на сарадњу са српском привредом и становништвом“, истакао је председник Националног савета Николић.

 Председник Националног савета Николић разговарао са потпредседником Кинеске банке

Фотографија: Национални савет

„Делегација Кинеске банке коју предводим данас, у посети је Србији како би испитала тржиште, утврдила на који начин послује представништво Кинеске банке у Србији, као и које су могућности унапређења пословања. Од отварања пословнице Кинеске банке у Србији на којем сте и Ви присуствовали, Кинеска банка је постигла значајне резултате, а последњи међу њима је приватизација РТБ Бора од стране компаније Зђин. За сада Кинеска банка ради са кинеским компанијама које су инвестирале у вашу земљу, међу којима су Хбис, Зђин и остале. Циљ нам је да се повећа обим корисника на практичан, законит и брз начин, да то буду и предузећа из Србије, да успоставимо сарадњу са новим српским компанијама и продубимо сарадњу са постојећим партнерима. Наша развојна стратегија је да се развијамо у иностранству и да представништво Кинеске банке у Србији постане главна банка за подручје Балкана, као и да повећамо инвестиције наше банке које ћемо уложити у ово подручје.

Кинеска банка користи механизам сарадње „16+1“ и Шангајски сајам за увоз и извоз, како бисмо повезали мала и средња предузећа у Кини и Србији. Надамо се да ћемо зајденичким снагама утицати на повећање раста привреде у Србији, да ће Кинеска банка у Србији подстаћи развој привреде плаћањем пореза и новим запошљавањем локалног становништва. Тражићу од тима наше банке из Србије да испита и детаљно анализира могућност пословања и са српским становништвом“, нагласио је Лин Јингжен потпредседник Кинеске банке.

 Укидање печата