Насловна » Актуелности » Дали сте важан допринос успостављању и развоју свеобухватног стратешког партнерства Кине и Србије

Актуелности

15.07.2019.

Дали сте важан допринос успостављању и развоју свеобухватног стратешког партнерства Кине и Србије

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је са отправником послова амбасаде НР Кине господином Тианом који је председнику Националног савета уручио писмо захвалности председника НР Кине Си Ђинпинга.

 Дали сте важан допринос успостављању и развоју свеобухватног стратешког партнерства Кине и Србије

У писму председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга се каже:

„Искрено Вам се захваљујем на честиткама које сте ми упутили поводом мог рођендана. Ви сте дали важан допринос успостављању и развоју Свеобухватног стратешког партнерства Кине и Србије током Вашег мандата као председника државе. Уверен сам да ће под Вашим руководством Национални савет за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином дати нови допринос продубљивању практичне сарадње између Кине и Србије и унапређењу пријатељства два народа. Желим Вам добро здравље и пуно успеха“, наводи се у писму захвалности председника Кине Си Ђинпинга.

Током разговора двојица саговорника констатовали су да се досадашњи пројекти Кине и Србије успешно реализују. Председник Националног савета Николић истакао је да поред модернизације пруге Београд–Будимпешта треба озбиљно разговарати и о пругама Београд-Ниш и Београд-Пирот. „Кина много помаже Србији на њеном путу развоја, успешна билатерална сарадња наших двеју држава утиче и на друге земље југоисточне Европе да чвршће сарађују са Кином. Лично пријатељство ме везује за председника Си Ђинпинга, радујем се његовом личном успеху и успеху Кине“, нагласио је председник Националног савете Николић.

 Укидање печата