Насловна » Актуелности » Србија и Кина имају велики потенцијал за унапређење сарадње

Актуелности

07.09.2019.

Србија и Кина имају велики потенцијал за унапређење сарадње

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је са делегацијом министарства трговине провинције Фуђиен на челу са господином Чен Аншенгом.

 Србија је стабилна држава, спремна за нове инвестиције

Фотографија: Национални савет

“Задовољство ми је што сам поново у Сјамену и надам се продубљивању наше сарадње, јер има доста простора за то. Стратешко партнерство компаније Зђин и РТБ Бор-а је био први корак, сада треба радити на новим пројектима. Србија има отворено тржиште у скоро целом свету и то је прилика за нашу сарадњу. Имате отворена врата код нас за све ваше идеје и пројекте. Национални савет је посебно везан за вашу провинцију јер је пројекат “РТБ Бор” први велики пројекат реализован преко Националног савета. Србија и Кина су више од пријатеља, као што је председник Си Ђинпинг рекао везује нас челично пријатељство”, нагласио је председник Националног савета Николић.

“Прошла година је била значајна за развој односа провинције Фуђиен и Србије. Поред стратешког партнерства РТВ Бор-а и Зђин компаније, Фуђиен провинција је у Србији организовала и низ догађаја којима је промовисана сарадња са Србијом. Драго ми је да је Србија почасни гост сајма “CIFIT 2019” и да је овде у Сјамен дошао велики број српских званичника. Ово је прилика да пробудимо сарадњу. Имамо велики потенцијал за сарадњу јер су нам привредници компатибилни и мислимо да је сада дошао тренутак да пробудимо нашу сарадњу”, нагласио је Аншенг.

Делегација министарства трговине провинције Фуђиен организоваће у Србији крајем септембра економски форум са представницима Владе и привредним сектором.

 Укидање печата