Насловна » Актуелности » Председник Националног савета Николић отворио скуп на коме су присуствовали званичници свих земаља учесника сајма “CIFIT 2019”

Актуелности

07.09.2019.

Председник Националног савета Николић отворио скуп на коме су присуствовали званичници свих земаља учесника сајма “CIFIT 2019”

Председник Националног савета за координацију сарадње сa Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић учествовао је на заједничком састанку делегације Владе Србије са партијским секретаром провинције Фуђиен Ју Вејгвом и представницима провинције, након којег је отворио скуп на коме су присуствовали званичници свих земаља учесника сајма “CIFIT 2019”. Кинески међународни сајам за инвестиције и трговину „2019 CIFIT“ је највећи инвестициони сајам у Кини и међу највећим инвестиционим сајмовима у свету.

 Председник Националног савета Николић отворио скуп на коме су присуствовали званичници свих земаља учесника сајма “CIFIT 2019”

Фотографија: Национални савет

Приликом обраћања званичницима земаља учесника сајма председник Националног савета истакао је између осталог:

“Доласком значајних кинеских компанија-инвеститора у Србију инвестициона сарадња постаје мотор даљег јачања економских веза две земље. Куповина “Железаре Смедерево” од стране кинеске компаније “HBIS” и стратешко партнерство “ РТБ Бор”-а са кинеском компанијом Зђин чије је седиште баш овде у Сјамену већ дају добре резултате, што се очекује и од пројеката изградње фабрике гума у Зрењанину од стране кинеске компаније “Шандонг Линглонг”, што је тренутно највећа инвестиција у Србији једне приватне кинеске компаније. За само две године, кинески HBIS је постао највећи српски извозник са оствареним извозом у прошлој години од 750 милиона евра што је чак 40% више у односу на 2017. годину. Верујем да ће сајам CIFIT додатно унапредити свеукупне односе између НР Кине и Србије, али и осталих земаља присутних овде са Кином, као што сам сигуран да ће ојачати везе и међу нама, државама које су наши кинески пријатељи окупили овде у Сјамену да сви дамо заједнички допринос снажењу економских веза и унапређењу и увећању инвестиционих и трговинских токова а све у циљу постизања одрживог економског развоја и унапређења квалитета живота свих наших грађана - од Северне и Јужне Америке преко Европе, Африке и Азије до Аустралије и Новог Зеланда.”

 Укидање печата