Насловна » Актуелности » Састанак председника Националног савета са представницима кинеске компаније „CSCEC ME“

Актуелности

18.10.2021.

Састанак председника Националног савета са представницима кинеске компаније „CSCEC ME“

 Састанак председника Националног савета са представницима кинеске компаније „CSCEC ME“

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић састао се са представницима кинеске компаније „China State Construction Engineering Corporation (Middle East)(L.L.C)“ на челу са господином Ву Мингом извршним потпредседником компаније.

„China State Construction Engineering Corporation Ltd.“ послује у више од 100 земаља и региона у свету, покривајући инвестиције и развој, грађевински инжењеринг, као и истраживање и пројектовање, са преко 3 милиона запослених радника широм света. Амерички економски магазин „Fortune“ уврстио је CSCEC међу светски најцењеније компаније, заузела је прво место на листи „Fortune Global 500“ за 2021. годину као грађевинска компанија. Компанија „China State Construction Engineering Corporation МЕ - CSCEC ME“ једна је од њених главних оперативних субјеката за иностранство. „CSCEC ME“ послује у области изградње, грађевинарства, саобраћајне инфраструктуре. У региону Блиског истока је једна од највећих грађевинских група у свету са успешно реализованим низом пројеката у УАЕ, Кувајту, Саудијској Арабији, Катару, Бахреину и Либану.

„У могућности смо да својим клијентима понудимо уговарање, дизајн, изградњу и финансирање пројеката, а у исто време нудимо и инвестиционе/развојне пројекте. Добитници смо низа признања за успешно реализоване пројекте изградње хотела, луксузних апартмана и вила, небодера, образовних инстистуција као и аеродрома на Блиском истоку“, истакао је извршни потпредседник компаније „CSCEC ME“, Ву Минг.

„Србија и Кина имају успешно вишегодишње пријатељство без неспоразума. Кина је показала да свет може да се освоји радом и да се успех може постизати сарадњом у обостарном интересу. Предност инвестирања у Србију је вишеструка, кинеске компаније у Србији послују у различитим сегментима али су за сада инфраструктурни пројекти доминантни. Веома смо расположени да пружимо сву неопходну помоћ и подршку у реализацији кинеских пројеката у Србији. Лично сам заговорник заједничке производње у Србији већ дужи временски период и увек позивам кинеске компаније да се определе за производњу у Србији и за заједнички наступ на другим тржиштима, али присуство ваше компаније ће бити подржано и ако се будете ангажовали у области инфраструктуре“, нагласио је председник Националног савета Николић.

 Укидање печата