Насловна » Актуелности » Председник Националног савета разговарао је са представницима Energy China компаније

Актуелности

05.05.2022.

Председник Националног савета разговарао је са представницима Energy China компаније

 Председник Националног савета разговарао је са представницима Energy  China компаније

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је данас са представницима кинеске компаније Energy China на челу са генералним менаџером представништва у Србији господином Ванг Шуаном.

„Сарадња Србије и Кине је у сталном узлазном тренду. У јавности је мало познато да је компанија Energy China радила на реализацији пројекта Термо-електрана топлана Панчево. Национални савет неколико година ради на пројекту гасне електране-топлане у Крагујевцу. Компанија Energy China има технологију за све врсте обновљивих извора енергије, енергије која не трује животну средину а данашња криза показала је да човек треба све више да користи сунце и ветар, као и да се што више енергије произведе на својој територији. Србија остаје отворена за сваку иницијативу ваше компаније“, нагласио је председник Националног савета Николић.

Захваливши се председнику Националног савета Николићу на пријему кинеске делегације, представник компаније истакао је да је компанија Energy China на пољу енергетике највећа групација у Кини. Главни задатак који су добили од Владе Народне Републике Кине односи се управо на сегмент инвестирања у пројекте за обновљиве изворе.„ Надамо се подршци Владе Србије за пројекте наше компаније на пољу енергетике али и за инфраструктурне пројекте“, истакао је Ванг Шуан.

 Укидање печата