Naslovna » Aktuelnosti » Predsednik NR Kine Si Đinping uputio čestitku predsedniku Nacionalnog saveta Tomislavu Nikoliću

Aktuelnosti

20.12.2017.

Predsednik NR Kine Si Đinping uputio čestitku predsedniku Nacionalnog saveta Tomislavu Nikoliću

Beograd, 20. decembar 2017. godine – Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa ambasadorom NR Kine u Republici Srbiji gospodinom Li Mančangom.

Predsednik NR Kine Si Đinping uputio čestitku predsedniku Nacionalnog saveta Tomislavu Nikoliću

Foto: agencija Fonet

Ambasador NR Kine tražio je prijem da bi uručio predsedniku Nacionalnog saveta gospodinu Nikoliću čestitku predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga, uz lične želje za uspeh i dobro zdravlje u narednoj godini.

Na sastanku je razmatrana dalja privredna saradnja Srbije i Kine, za koju je ocenjeno da je bila u usponu 2017. godine. Ambasador NR Kine Li Mančang je preneo veliku zainteresovanost kineskih kompanija da nastave sa ulaganjima u Srbiju, posebno u proizvodne kapacitete naše zemlje, o čemu svedoče i brojne posete kineskih poslovnih delegacija ove jeseni. Detaljnije je razmatrano pitanje zainteresovanosti potencijalnih kineskih investitora za ulaganja u RTB Bor i druge srpske firme, koje traže partnere za dalji razvoj svojih proizvodnih kapaciteta.

Tokom razgovora konstatovano je da je nužno što pre otpočeti realizaciju predloženih planova i projekta srpsko-kineske saradnje, kako bi i naredna, 2018. godina, bila podjednako uspešna i obostrano korisna za obe zemlje.

 Ukidanje pečata