Naslovna » Aktuelnosti » Predsednik Nacionalnog saveta Tomislav Nikolić i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin razgovarali su o poseti ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Srbiji

Aktuelnosti

27.12.2017.

Predsednik Nacionalnog saveta Tomislav Nikolić i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin razgovarali su o poseti ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Srbiji

Beograd, 27. decembar 2017. godine – Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom.

Sastanak gospodina Tomislava Nikolića sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom

Foto: agencija Fonet

Ambasador Ruske Federacije uručio je predsedniku Nacionalnog saveta gospodinu Nikoliću čestitku potpredsednika Vlade Ruske Federacije Dmitrija Rogozina sa najboljim željama povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika.

Predsednik Nacionalnog saveta gospodin Nikolić i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin razgovarali su o poseti ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Srbiji, povodom obeležavanja 180 godina diplomatskih odnosa Srbije i Rusije, kao i o učešću Nacionalnog saveta u okviru srpske delegacije na Međuvladinom komitetu za trgovinu, ekonomsku i naučno – tehničku saradnju Srbije i Rusije, koji će se održati u Sočiju početkom 2018. godine.

Ambasador Čepurin i predsednik Nacionalnog saveta razgovarali su i o predstojećem susretu predsednika Nacionalnog saveta gospodina Nikolića sa kopredsednikom srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta, Dmitrijem Rogozinom.

Takođe, tokom razgovora dvojica sagovornika izvršili su pregled predstojećih aktivnosti u oblasti privredne saradnje između dveju država.

 Ukidanje pečata