Naslovna » Aktuelnosti » Sastanak sa izvršnim direktorom i predsednikom UO Zijin Mining Group

Aktuelnosti

27.01.2018.

Sastanak sa izvršnim direktorom i predsednikom UO Zijin Mining Group

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić predvodio je delegaciju Vlade Republike Srbije prilikom posete kompaniji Zijin Mining.

Tokom razgovora sa izvršnim direktorom i predsednikom UO Zijin Mining Group Čen Đingh, Nikolić je istakao da je Vlada Republike Srbije zainteresovana za saradnju sa ovom kineskom kompanijom.“ Ukoliko dođe do realizacije privatizacije RTB Bora od strane Zijin kompanije, mogu da kažem da u okviru „Pojasa i puta“ veće investicije u rudarstvo neće biti. Privatizacija RTB Bora je prava prilika da učvrstimo prijateljstvo koje je predsednik NR Kine Si Đinping nazvao čeličnim“, istakao je predsednik Nacionalnog saveta Tomislav Nikolić.

Sastanak sa izvršnim direktorom i predsednikom UO Zijin Mining Group

Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom

Izvršni direktor Zijin Mining Group Čen Đingh prilikom razgovora izrazio je veliko interesovanje kompanije Zijin za privatizaciju RTB Bora, naglasivši da kompanija Zijin Mining ima vodeću ulogu u inicijativi „Pojas i put“ kada je reč o kineskom ulaganju u rudarsku industriju. Aktuelni investicioni projekti kompanije Zijin Mining uglavnom se distribuiraju u više od 20 provincija Kine i 9 zemalja u inostranstvu među kojima su: Rusija, Kirgistan, Tadžikistan, Kanada, Demokratska Republika Kongo, Papu Nova Gvineja, Peru, Australija i Južna Afrika. „Inovacioni pristup u radu je jedan od glavnih načina poslovanja naše kompanije, takođe, Zijin pridaje veliki značaj društveno odgovornom poslovanju, kompanija je tri puta osvojila kinesku nagradu za dobročinstvo, stvorila više od 23 hiljade radnih mesta. Rudnici zlata i bakra na planini Zijin se pridržavaju inovativnog koncepta i postali su primer poslovanja za kineske rudnike sa održivim razvojem visoke efikasnosti i niskih troškova, uz poštovanje cilja „radna opasnost na nuli, ekološka nesreća na nuli i profesionalna bolest na nuli.“

Sastanak sa izvršnim direktorom i predsednikom UO Zijin Mining Group

Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom

Svojom politikom poslovanja Zijin je načinio značajan progres u kineskoj rudarskoj industriji“, istakao je izvršni direktor kompanije.

„Očigledno je da ste kompanija koja je prevazišla način dosadašnjeg razmišljanja o rudarstvu i da je dobro što se širite na druge kontinente, ne samo zbog vašeg profita već i zato što iza vas ostaje čist i uređen teren,radnici su zaštićeni po najvišim svetskim standardima. Iskreno se nadam da ćete doći u Srbiju jer vaša kompanija podiže standard u rudarstvu“, naglasio je predsednik Nacionalnog savete Nikolić nakon obilaska kompanije Zijin Mining Group i rudnika zlata i bakra.

 Ukidanje pečata