Naslovna » Aktuelnosti » Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić: „Pozitivna iskustva sa radom kompanija iz Šandonga predstavljaju dobru platformu za dolazak novih kompanija iz Kine u Srbiju.“

Aktuelnosti

07.11.2018.

Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić u poseti kompaniji Shandong Hi-Speed

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić tokom radne posete NR Kini obišao je i kompaniju Shandong Hi-Speed gde je razgovarao sa najvišim rukovodstvom kompanije na čelu sa predsednikom Upravnog odbora Shandong Hi-Speed gospodinom Zou Ćingdžongom.

 Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić u poseti kompaniji Shandong Hi-Speed

Fotografija: Nacionalni savet

Predsednik Nacionalnog saveta Tomislav Nikolić je istakao da Srbija, kao saobraćajno čvorište na jugoistoku Evrope, mora da osavremeni putnu i železničku infrastrukturu, ukoliko želi da očuva tu ulogu, te da korporacija Shandong Hi-Speed može da nastavi i u buduće da doprinosi modernizaciji naše saobraćajne mreže i razvoju naše zemlje.

 Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić u poseti kompaniji Shandong Hi-Speed

Predsednik Upravnog odbora Shandong Hi-Speed je, ističući doprinos Tomislava Nikolića razvoju odnosa Srbije i Kine, zahvalio na dosadašnjoj svesrdnoj pomoći i zatražio dalju podršku u realizaciji projekata koje planira ova kompanija u Srbiji.

Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić je obišao poslovno sedište kompanije Shandong Hi-Speed, gde se upoznao sa njenim dosadašnjim građevinskim poduhvatima u Srbiji, Kini i svetu. Shandong Hi-Speed je jedna od tri najveće kineske državne kompanije u oblasti izgradnje saobraćajne infrastrukture. Nalazi se na listi 500 najvećih kineskih kompanija deset godina za redom. Ogranak ove firme posluje u Srbiji više od pet godina.

 Ukidanje pečata