Насловна » Актуелности » Председник Националног савета Николић разговарао је са делегацијом Кинеске асоцијације за међународно разумевање

Актуелности

22.10.2019.

Председник Националног савета Николић разговарао је са делегацијом Кинеске асоцијације за међународно разумевање

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је данас у Београду са делегацијом Кинеске асоцијације за међународно разумевање (Chinese Association for International Understanding - CAFIU) коју предводи потпредседник Аи Пинг.

 Председник Националног савета Николић разговарао је са делегацијом Кинеске асоцијације за међународно разумевање

Током разговора двојица саговорника разменили су мишљења о тренутној политичко-економској ситуацији у међународним односима, као и о могућностима унапређења билатералне сарадње са циљем остваривања директне практичне користи за српске и кинеске грађане.

„Кинеска асоцијација је основана од стране Комунистичке партије Кине, друштвених организација, научника, представника свих друштвених слојева Кине. Сврха деловања CAFIU је побољшавање међусобног разумевања и сарадња између кинеског народа и народа других земаља, а своје циљеве CAFIU остварује спровођењем низа активности у међународним односима кроз политичку сарадњу са другим политичким партијама, пријатељску размену и дијалог, економску, културну, образовну сарадњу. Циљ наше посете је да увидимо на који начин можемо да подстакнемо развој сарадње међу нашим народима и о томе смо већ разговарали са представницима Београдског универзитета. Амбасадорка Кине Чен Бо нас је већ известила да се односи Кине и Србије развијају изузетно добро у свим областима, без обзира да ли је реч о изградњи инфраструктурних објеката, инвестицијама кинеских компанија или о сарадњи у области финансија, науке, културе. Мислимо да увек постоје могућности за даље продубљивање сарадње наших народа“, истако је потпредседник Кинеске асоцијације Аи Пинг.

„Србија је започела сарадњу са Кином кроз реализацију инфраструктурних пројеката, а данас смо на потпуно новом нивоу сарадње која се огледа у заједничкој производњи за трећа тржишта. У Србији се повећао број кинеских туриста, бање у нашој земљи спремне су за нове инвестиције. Прехрамбени производи у Србији су изузетног квалитета, наша храна је здрава, нашу робу можемо извозити на кинеско тржиште, а све што заједнички будемо производили можемо пласирати широм света. У нашој сарадњи нема отворених питања, шанса за развој Србије су инвестиције које реализујемо заједнички са Кином. Србија је на време схватила колики је значај сарадње са Кином и трудићемо се да увек будемо коректан партнер у свим областима наше сарадње“, нагласио је председник Националног савета Николић.

 Укидање печата