Naslovna » Aktuelnosti » Srbija i Kina imaju veliki potencijal za unapređenje saradnje

Aktuelnosti

07.09.2019.

Srbija i Kina imaju veliki potencijal za unapređenje saradnje

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa delegacijom ministarstva trgovine provincije Fuđien na čelu sa gospodinom Čen Anšengom.

 Srbija je stabilna država, spremna za nove investicije

Fotografija: Nacionalni savet

“Zadovoljstvo mi je što sam ponovo u Sjamenu i nadam se produbljivanju naše saradnje, jer ima dosta prostora za to. Strateško partnerstvo kompanije Zđin i RTB Bor-a je bio prvi korak, sada treba raditi na novim projektima. Srbija ima otvoreno tržište u skoro celom svetu i to je prilika za našu saradnju. Imate otvorena vrata kod nas za sve vaše ideje i projekte. Nacionalni savet je posebno vezan za vašu provinciju jer je projekat “RTB Bor” prvi veliki projekat realizovan preko Nacionalnog saveta. Srbija i Kina su više od prijatelja, kao što je predsednik Si Đinping rekao vezuje nas čelično prijateljstvo”, naglasio je predsednik Nacionalnog saveta Nikolić.

“Prošla godina je bila značajna za razvoj odnosa provincije Fuđien i Srbije. Pored strateškog partnerstva RTV Bor-a i Zđin kompanije, Fuđien provincija je u Srbiji organizovala i niz događaja kojima je promovisana saradnja sa Srbijom. Drago mi je da je Srbija počasni gost sajma “CIFIT 2019” i da je ovde u Sjamen došao veliki broj srpskih zvaničnika. Ovo je prilika da probudimo saradnju. Imamo veliki potencijal za saradnju jer su nam privrednici kompatibilni i mislimo da je sada došao trenutak da probudimo našu saradnju”, naglasio je Anšeng.

Delegacija ministarstva trgovine provincije Fuđien organizovaće u Srbiji krajem septembra ekonomski forum sa predstavnicima Vlade i privrednim sektorom.

 Ukidanje pečata